Scroll

Ovaj trening je uvodnog karaktera, i upoznaje učesnike sa Mindfulness-om i osnovama Mindfulness prakse koja može da se primenjuje u radu sa decom.

Nakon završetka treninga učesnici će moći da primenjuju neke od vežbi i tehinka u svom radu i programima za decu, ali ne dobijaju zvanje voditelja Mindfulness programa.

Svi učesnici dobijaju potvrdu o učešću.

Oblasti kojima ćemo se baviti tokom celokupnog treninga su:

– Uvod u Mindfulness-teorijski okvir, šta je za mene Mindfulness
– Mindfulness u obrazovanju: zbog čega želim da primenjujem Mindfulness u radu sa decom, na koji način Mindfulness vežbe mogu da se „pridruže“ već postojećim programima
– Fokus na proces ne na sadržaj – kako učimo druge Mindfulness-u

Mindfulness tehnike i vežbe iz oblasti:

– Pažnja i koncentracija
– Socio-emocionalna inteligencija
– Svesnost tela i pokreta, naših čula

Zašto baš Mindfulness?

Iako se za decu vezuju vrednosti kao što su bezbrižnost i sloboda, često period detinjstva može biti ispunjen stresom, neprijatnim emocijama i zbunjenošću.

Mindfulness programi mogu da pomognu deci i tinejdžerima da se nose sa različitim izazovima svakodnevnice, jer su kreirani tako da pružaju podršku deci u razvoju samosvesti, jačanju zdravih međuljudskih odnosa, poboljšanju pažnje i koncentracije, i ono što je veoma važno uče ih kako da upravljaju svojim emocijama i razvijaju empatiju.

Šta su pokazala istraživanja?

Različite studije su pokazale pozitivne efekte Mindfulness prakse na pažnju, samokontrolu, grupnu participaciju, poštovanje drugih i na poboljšanje učiteljskog raspoloženja, sa druge strane, smanjuje se hiperaktivno ponašanje, redukuje stres i simptomi depresije. Kao što se navodi u nekim istraživačkim studijama: „Iako je potrebno dalje istraživanje, ovi rezultati ukazuju na to da visoko rizični adolescenti mogu da osete prednosti Mindfulness posle samo kratkog praktikovanja vežbi svesnosti i pažnje.“

Join now
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ovo su neki od naših tekstova u okviru kojih se možete upoznati sa Mindfulness vežbama za decu kao i sa Mindfulness-om u obrazovanju:

https://mindfulnesscorner.com/mindfulness-u-skolama/

https://mindfulnesscorner.com/mindfulness-aktivnosti-za-decu/

Ko je voditelj treninga?

Vesna Laković, dipl. pedagog, master menadžer u obrazovanju, od 2015. godine radi kao Mindfulness trener za decu, mlade i odrasle u okviru Mindful centra čiji je i osnivač. Njeno iskustvo uključuje i višegodišnji angažman u nevladinom sektoru, rad u omladinskom centru u Sloveniji, kao i na Tajlandu u okviru centra za oporavak od bolesti zavisnosti New life foundation kao savetnik i voditelj radionica. Od 2019. zajedno sa svojim partnerom osniva Shiftmindful centar u okviru kog promovišu brigu o mentalnom zdravlju, prevenciju sagorevanja i saosećajnog zamora i kroz online programe, a od septembra je prvi sertifikovani TRE provajder vežbi za otpuštanje tenzije, stresa i traume u Novom Sadu.

Are you in...?
Know that we're promising

If you take 100% responsibility but get no results, we pay you 100% back. If the price blocks your growth, we will find together a solution. We practice what we preach, if we don’t believe in it or tried it we don’t teach it.

Copy link
Copy link